Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2012

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ - ΚΑΛΕΣΜΑ

Συνάδελφοι,
Ιδιαίτερα τα τελευταία δυο χρόνια όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου, σε κάθε χώρο δουλειάς, ζούμε μια κατάσταση ¨πολεμική¨, σε βάρος των δικαιωμάτων μας από εργοδότες, κυβέρνηση, τρόικα .

Στην επιχείρηση ΔΙΑΦΑΝΟ οι εργαζόμενοι δουλεύουν καθημερινά 12ωρα, χωρίς ρεπό, χωρίς να πληρώνονται υπερωρίες.

Όποιος εργαζόμενος αρνείται απολύεται την ίδια στιγμή.

Στα PUBLIC μετατροπή όλων των συμβάσεων από 8ωρη εργασία σε 6ωρη με αντίστοιχη μείωση μισθού και ασφάλιστρου.

Στην επιχείρηση NOTOS COM εκ περιτροπής εργασία, έχουν προηγηθεί μαζικές απολύσεις.

Στα PRAKTIKER μετατροπή όλων των συμβάσεων, οι 8ωροι σε 6ωρο και 6ωροι σε 4ωρο και συνεχείς απολύσεις.

Στα HONDOS CENTER οι εργαζόμενοι έχουν υποστεί μείωση των μισθών 10% και παράλληλα είναι απλήρωτοι για 1,5 μήνα.

Στα ALEX PACK απλήρωτοι οι εργαζόμενοι 1,5 μήνα, συρρίκνωση των καταστημάτων και απολύσεις και παράλληλη υπαγωγή της εταιρείας στο πτωχευτικό κώδικα άρθρο 99.

Στα NIKKO MARKET ο εργοδότης κατέβασε ρολά και οι εργαζόμενοι στα καταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, είναι και απλήρωτοι και απολυμένοι χωρίς αποζημιώσεις , χωρίς Ταμείο Ανεργίας.

Στην επιχείρηση ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΑΤΟΣ εκ περιτροπής εργασία και συρρίκνωση καταστημάτων με παράλληλες απολύσεις , στα ZARA συρρίκνωση καταστημάτων και απολύσεις.

Χιλιάδες εργαζόμενοι στο εμπόριο που δουλεύουν αλλά δεν πληρώνονται ( ATTICA, ALIMENTA TOP) όπως και χιλιάδες εργαζόμενοι που μένουν άνεργοι λόγω πτώχευσης των επιχειρήσεων.


Όλα τα παραπάνω θα οξυνθούν στο μέγιστο βαθμό παίρνοντας υπόψη και τις προθέσεις του ΣΕΒ της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου και της τρόικας για σαρωτικές παρεμβάσεις στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας , για ακόμα πιο δραστική μείωση μισθών, για γενικευμένη ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις, δραστικές περικοπές στις εργοδοτικές εισφορές για την ασφάλιση, μείωση έως και κατάργηση των επικουρικών συντάξεων.

Η πίεση, η ανασφάλεια, η ανεργία εντείνει τη σχετική και την απόλυτη εξαθλίωση για όλους τους εργαζόμενους στο εμπόριο.

Απευθυνόμαστε σε όλους τους συναδέλφους των Δ.Σ. κλαδικών και επιχειρησιακών σωματείων του εμπορίου στην Αττική και σας καλούμε σε ευρεία σύσκεψη την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 10 το πρωί στα γραφεία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Αγ. Φιλοθέης 5β – Πλ. Μητροπόλεως, θεωρώντας επιτακτική την ανάγκη για αλληλοενημέρωση, συζήτηση και μεταφορά εμπειρίας ώστε να καταλήξουμε συγκροτημένα να αντιμετωπίσουμε αυτήν την εφιαλτική πραγματικότητα. Η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας ούτε μπορεί ούτε βεβαίως θέλει να οργανώσει την πάλη του κλάδου και να εναντιωθεί σε αυτή την κατάσταση .


  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
  • ΣΥΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΥΠΑ/ΛΩΝ ΕΜΠ. ΚΑΤ/ΤΩΝ & ΙΔ. ΕΠΙΧ/ΕΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠ/ΩΝ Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ
  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΜΠ/ΩΝ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓ/ΩΝ ΣΤΑ CARREFOUR ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ DIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.