Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Κορέα-μικρή ιστορική αποτίμηση

Του Φ.Π.

Το εθνόσημο της Λ.Δ.Κορέας
Είναι γνωστή η ιδιαίτερη ευαισθησία, των ανα τον κόσμο απολιτίκ παύλα αριστεριστών παύλα διανοούμενων , σε θέματα ταμπού της αριστεράς όπως η Κούβα και ο Κάστρο, η ΕΣΣΔ και ο Στάλιν ή ακόμα χειρότερα η ΛΔ της Κορέας και ο πρόσφατα μακαρίτης Κιμ Γιονκ Ιλ. Η ευαισθησία αυτή συνοδεύεται συνήθως (αλλά όχι πάντα) από την μη-γνώση του ιστορικού και κοινωνικού πλαισίου. Κυρίως δε, αγνοεί την συμβολή και το ρόλο που έπαιξαν οι απάνθρωπες δυνάμεις του παγκοσμίου ιμπεριαλισμού, οι οποίες συνήθως είχαν ρόλο ΚΑΙ δράση, πολύ πιιο φρικτή ή απάνθρωπη από την δράση των "αιμοσταγών δικτάτορων" που τόσο άνετα κατακεραυνώνουν οι απανταχού απολογητές του ιμπεριαλισμού (γιατι αυτό καταλήγουν τελικά να γίνονται αυτοί που αρνούντε την διαλεκτική ανάλυση ακόμα και (ή μάλλον ειδικά και) των θεμάτων ταμπού της ιστορίας (και του μέλλοντος) του παγκοσμίου εργατικού - επαναστατικού κινήματος. Αν δε η φράση "απάνθρωπες δυνάμεις του παγκοσμίου ιμπεριαλισμού" ακούγεται σαν να βγήκε από ΚΚΕ generator, προτείνω να δείτε παρακάτω αν τελικά είναι όντως τόσο ξύλινη όσο κάποιοι νομίζουν.

Με αφορμή λοιπόν τον θάνατο του Kim-Jong Il θα επιχειρήσουμε να ρίξουμε μια ματιά στην ιστορία της πολυπαθης Κορεατικής χερσονήσου.

Να σημειώσω επίσης ότι το κείμενο δεν έχει σκοπό να δικαιολογήσει ή να απολογηθεί για τις όσες (και είναι διαλεκτικά βέβαιο ότι είναι πολλές) άσχημες πράξεις έχει διαπράξει ο λαός ή η ηγεσία της Βόρειας Κορέας. Σκοπός είναι να δείξει την άλλη πλευρά του νομίσματος αλλά κυρίως να ξεσκεπάσει την τρομερή ΑΝΤΙΦΑΣΗ του μονοπλευρου χαρακτηρισμού της μιας πλευράς ως τυρρανικής. Η αντίφαση αυτή, όταν δεν είναι συνειδητή, δείχνει την ισχύ της κατευθυνόμενης ενημέρωσης που υφιστάμεθα σαν λαός εδώ και πάνω από 50 χρόνια. Το κείμενο ελπίζω να αποτελέσει τροφή για σκέψη ιδιαίτερα αυτων που βιάζονται να γελάσουν με τα κλάμματα των β.κορεάτων και να τους αποκαλέσουν "πρόβατα".

Στο θέμα μας:

Η σημαία του κράτους-ανδρείκελου
Νότια Κορέα. Δηλαδή η "δημοκρατική" πλευρά που είχε την στήριξη των απανταχού ιμπεριαλιστών. Πρωτεργάτες οι αμερικάνοι αλλά δεν λοίπουν και οι ανα τον κόσμο προθυμοι προσκυνητές τους. Μεταξύ αυτών η...Ελλάδα η οποία στέλνει 1.260 Έλληνες για να πάρει πίσω 193 φέρετρα και πάνω από 500 σακάτες. Ο χαρακτήρας αυτής της εκστρατείας φυσικά είναι αποκλειστικά απελευθερωτικός όπως σπεύδει να πιστοποιήσει με τη σφραγίδα του ο πάντα ευαίσθητος σε θέματα κομμουνισμου ΟΗΕ. Στα πλαίσια, λοιπόν της απελευθερωτικής αυτής εκστρατείας έχουμε τα παρακάτω... 

Ιστορίες απελευθέρωσης

Έχουμε σύμφωνα με την λίστα του wiki για γεγονότα που έχουν χαρακτηριστεί ως σφαγές ανα τον κόσμο:
List of events named massacres

Jeju massacre 12.000-60.000  άμαχοι "communist sympathizers" (σα δεν ντρέποντε) σκοτώθηκαν από τον Νοτιο-Κορεάτικο στρατό. Η αμερικάνοι κοιτούσαν και απολάμβαναν.
 
Bodo League massacre  100.000-1.200.000 -1.2εκατομύρια!!!- "communist sympathizers and suspected(!!!) sympathizers" (να τι πάλι οι άτιμοι) εκτελούντε εν ψυχρώ από τον Νοτιο-Κορεάτικο στρατό. Οι αμερικάνοι τραβάν φωτογραφίες για ενθύμιο, αλλά φροντίζουν να μην ενημερώσουν κανέναν από τη διεθνή κοινότητα. Είναι απασχολημένοι να πλέκουν το προφίλ του αιμοσταγή δικτάτορα Kim Il Sung!!

Goyang Geumjeong Cave Massacre Αυτή τη φορά τον ρόλο αναλαμβάνει η δημοκρατική αστυνομία της Νότιας Κορέας. 153 προδότες-κομμουνιστές δολοφονούντε αφού δεν έχουν βάλει μυαλό τόσα χρόνια. Μεταξύ τους φυσικά γυναικόπαιδα.


Ganghwa massacre Άλλοι 1300 "communist collaborators" ΟΛΟΙ ΑΜΑΧΟΙ. Ευγενική χορηγία της "εκδημοκρατισμένης από τους αμερικάνους" Νοτιας Κορέας.

http://en.wikipedia.org/wiki/Sancheong_and_Hamyang_massacre 705 κομμουνιστές βρωμιάρηδες. Το ωραίο της υπόθεσης είναι ότι το 85% αυτών ήταν γυναίκες-παιδιά-γέροι. Απο αυτά που μόνο σε τυραννικά καθεστώτα θα περίμενες να γίνονται. Τα καμάρια οι στρατιώτες που διεπράττουν την κτηνωδία, φριχτά μετανιωμένοι δύο μέρες αργότερα, δημιουργούν ακόμα ένα άρθρο στο wikipedia:

Geochang massacre 719 άνθρωποι "απελευθερώνονται" από την κομμουνιστική τους φύση με τον τρόπο που μόνο οι εκπαιδευμένοι από τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμού στρατοί ξέρουν να κάνουν. Τους σκοτώνουν, (μεταξύ τους ήταν 385 παιδάκια). Ο κόσμος γλίτωσε απο ακόμα μερικούς τρελούς που θα κλαίγανε σήμερα στη κηδεία του Κιμ Γιονγκ.

No Gun Ri Massacre Η περίφημη φράση "Kill them all? Yes, sir!". Νοτιο-κορεάτες πρόσφυγες στην πλειοψηφία γυναίκες και παιδιά υποχωρούν από την προώθηση των βοριο-κορεάτικων στρατευμάτων. Οι αμερικάνοι βγάζουν το συμπέρασμα ότι ανάμεσα τους θα έχουν παρεισφρείσει και βρωμεροι κομμουνιστές. Και επείδη δεν υπάρχει τρόπος να ξεχωρίσεις έναν κομμουνιστή Κορεάτη από έναν "δημοκρατικό" (είναι και όλοι ιδιοι παναθεμα τους) καταλήγουν στο λογικό συμπέρασμα ότι θα πρέπει να τους σκοτώσουν ΌΛΟΥΣ. Και το κάνουν.

Παλιοσειρές ξανασμίγουν στο Βιετναμ

O τιμημένος Νοτιο Κορεάτικος στρατός (υπενθύμιση: αυτός που είχε την απελευθερωτική στάμπα του ΟΗΕ) δεν σταματάει όμως εκεί.

Οι έξυπνοι αμερικάνοι διακρίνοντας τον ζήλο και την ικανότητα του Ν/Κ στρατού να σκοτώνει άμαχους κομμουνιστές αποφασίζουν να τους προσκαλέσουν να θυμηθούν,  όλοι μαζί τα παλιά. Φέρνουν λοιπόν τα καμάρια του νοτιο-κορεάτικου στρατού να κάνουν την βρώμικη δουλειά που οι λακέδες αμερικάνοι πεζονάυτες δυσκολεύονταν: Έτσι έχουμε μερικά (λίγα!) άρθρα στο wikipedia ακόμα:

http://en.wikipedia.org/wiki/Tay_Vinh_massacre (1200 άμαχοι κομμουνιστές θεραπεύονται άμεσα)
"Απελευθερωτές" επί το έργον στο Βιετνάμ
http://en.wikipedia.org/wiki/My_Lai_Massacre 504 νέκροι από 1-81 χρονών ΟΛΟΙ άμαχοι. 

Ενδείκτικά (με σειρά εμφάνισης) οι νεκροί από τις παραπάνω σφαγές (ΟΛΟΙ άμαχοι - στην πλειοψηφία γυναίκες-παιδια)
1200+380+68+280+430+79+135+504 = 3076

Kαι από την αντίπερα όχθη τι?

Φυσικά και οι βορειο-Κορεάτες έχουν το μερίδιο τους σε κτηνωδίες (μεγάλη παρένθεση: όπως το έχουν και οι έλληνες αντάρτες στον εμφύλιο - ναι αυτούς που για πρώτη φορά δοκιμάστηκε πάνω τους η ναπάλμ από τους αμερικάνους. Λίγο καιρό μετά, το πετυχημένο αυτό όπλο χρησιμοποιήτε στον εμφύλιο της Κορέας και του Βιετναμ. Και εκεί η ίδια η ιστορία. Δεν καταντάει κουραστικό?)

Όμως όπως όλοι ξέρουμε οι βορειο-Κορεάτες είναι αδίστακτοι και αιμοδιψεις κάτω από την ηγεσία ενός παρανοικού και αιμοσταγή δικτάτορα . Περιμένει λοιπόν κανείς να έχουν και αυτοι με τη σειρά τους μια αντάξια λίστα στο wikipedia. H λίστα όμως (προς μεγάλη λύπη των κατεξοχήν απολογητών του ιμπεριαλισμού) έχει μόνο 1 (ΕΝΑ) περιστατικό συνδεδεμένο με τη βόρεια Κορέα. Το εξής ΕΝΑ:

http://en.wikipedia.org/wiki/Hill_303_massacre (41 αμερικανοι φυλακισμένοι)

Θα πεί κανείς ότι οι πονηροί κομμουνιστές ξέρουν να κρύβουν της βρωμιές τους. Ξέρουν να "εξαφανίζουν" κόσμο, να σβηνουν φάτσες από φωτογραφίες και άλλα τόσα οργουελικά (copy paste από το 1984). Ανεξάρτητα όμως το τι κάνουν στο εσωτερικό τους όπου μπορεί να το ελέγχουν πλήρως, το τί κάναν π.χ. στα Νοτιο-Κορεάτικα χωρία κατα τη διάρκεια του πολέμου δεν μπορεί να μείνει κρυφό. Σε συνδυασμό με τον εκδηλη αγωνία των αμερικάνων να ξεθάψουν κάθε βρωμιά (και αντίστοιχα να θάψουν τις δικές τους) σημαίνει ότι αν υπήρχαν βάσιμες υποψίες για κάτι θα είχε παίξει ΠΑΝΤΟΥ. Καλή ώρα σαν το Κατίν, το οποίο το γνωρίζουν όλοι σε αντίθεση με ΟΛΑ τα παραπάνω. Και παρόλο που σίγουρα εγίναν κάθε λογής κτηνωδίες, δεν υπάρχει ούτε μια εμπεριστατωμένη αναφορά για κάτι που ίσα ίσα να πλησιάζει την φρικαλεότητα τον Νοτιο-Κορεάτων.


Η πιο εμπεριστατώμενη (ο θεός να την κάνει) ανάλυση για της "γενοκτονίες τους" μετα απο λίγο γκοογλινγκ είναι αυτη: http://www.hawaii.edu/powerkills/SOD.CHAP10.HTM

Υπολογίζει τον αριθμό των από την βόρεια Κορέα σφαγιασθέντων σε... 710.000 εώς 3.500.000. Φυσικά για να ανέβουν τα νούμερα κάνει μερικά μαγικά:

Λέει οτι οι βορειο-Κορεάτες "ανάγκασαν" συνολικά σε όλη τη διάρκεια του πολέμου 400.000 νοτιο-κορεάτες να μπούν στον βρώμερο στρατό τους. Τώρα αν κρίνουμε από το πόσο διασκέδαζε ο ΝΟΤΙΟ-κορεάτικος στρατός να σκοτώνει ΝΟΤΙΟ-κορεάτες "φιλοκομμουνιστές" έχω μεγάλη αμφιβολία για το κατα πόσο ήταν "εξαναγκασμός" και για τους 400.000 και πόσοι από αυτούς μπήκαν εθελοντικά. Επίσης αυτή η "αντικειμένική" πηγή κάνει το εξής φοβερό: χρεώνει τους θανάτους των "εξαναγκασθέντων" στη πλευρά της Βορείας Κορέας, άσχετα αν τους σκοτώσαν Νοτιο-Κορεάτες και ασχετα από το οτι δεν μπορεί να γνωρίζει πόσοι απο αυτούς όντως πέθαναν! Όσο για το τελευταίο, κάνει τον εξής φοβερό συλλογισμό: Αφού οι βρωμιάρηδες κομμουνιστές τους εξαναγκάζαν να πολεμήσουν στο πλευρό τους, στη συνέχεια ήταν λογικό να τους χρεώνουν και τις πιο επικύνδυνες και παράτολμες αποστολές με αποτέλεσμα να είναι ασφαλές να θεωρήσεις ότι 225.000 απο αυτούς είναι νεκροί. Όλοι φυσικά χρεώνονται στην βόρεια Κορέα!

Και μετά τον πόλεμο τι?

Όλα τα παραπάνω έγιναν σε περιόδους πολέμου. Είναι γνωστό σε όλους μας όμως ότι ο λαός της β. Κορέας ζεί καταπιεσμένος (πρόβατα) ενώ ο λαός της Νότιας Κορέας ζεί με ένα δυτικό καθεστώς απολαμβάνοντας τις έστω και λίγες ελευθερίες που η αστική δημοκρατία προσφέρει. Βέβαια η γνώση σχετικά με τη Νότια Κορέα σταματάει εκεί. Τα υπόλοιπα είναι τα ηλεκτρονικά και gadgetakia που κατασκευάζουν μανιωδώς.

Ας ρίξουμε μια πρόχειρη ματιά όμως τι επιφύλλασε στους άτυχους νοτιο-κορεάτες η "απελευθέρωση" τους (όσων δηλαδή επιβίωσαν από τις σφαγές).

Ενδεικτικά για τη μεταπολεμική Νότια Κορέα έχουμε μια σειρά απο δικτατορίες, ταραχές, απεργίες και διαμαρτυρίες πνιγμένες στο αίμα και την βίαη καταστολή. Φυλακίσεις και ξυλοκόπημα αντιφρονούντων. Φυσικά δεν λοίπουν  και οι -καθιερωμένες πλέον- ...σφαγές αμάχων "communist sympathizers"! (προσοχή: ΔΕΝ μιλάμε για την Βόρεια Κορέα)


Αντιμετώπιση εργαζομένων στην Ν.Κορέα με "δημοκρατικές διαδικασίες" το 2006
http://en.wikipedia.org/wiki/Gwangju_Democratization_Movement Ως κίνημα εκδημοκρατισμού ονομάστηκαν οι εξεγέρσεις που πνίγηκαν από την (τότε χουντική) νότιο Κορέα στο αίμα. Αυτά συνέβησαν το 1980. Αξίζει να σημείωθει ότι οι αρχές δίναν εκτιμήσεις για περίπου 200 νεκρούς και συνελάμβαναν όποιους τολμούσαν να μιλήσουν για παραπάνω με κατηγορία "διάδωσης ψευδών φημών". Τελικά αργότερα αποδείχθηκε ότι οι νεκροί ήταν από 1000 εώς 2000.

Μια βόλτα στο βίντεο
http://www.youtube.com/watch?v=R1dsomoX2Bg και στα τόσα πολλα related αρκεί για να πειστεί κανείς για τον φιλο-λαικό χαρακτήρα της Νότιας Κορέας.

Αυτά τα ολίγα σχετικά με την ιστορία της πολύπαθης Κορέας. Νομίζω. τέλος, ότι οποιαδήποτε αφορμή μας οδηγεί να ξεσκονίζουμε λίγο ιστορία καλό είναι να την αρπάζουμε, έστω και αν είναι ο θάνατος ενός ακόμα "μεσσία" που όλοι ξέρουμε ότι δεν ήταν θεός.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.